ImprovementatWork: Het vinden van de juiste werknemer begint bij jezelf leren kennen

“Voor een bedrijf als ImprovementatWork is het vinden van de ‘perfect fit’ cruciaal. De aanpak die Next Step Talent inzet om deze ‘perfect fit’ te vinden, is verfrissend en extreem goed doordacht”. Aan het woord zijn Johan Telen en Anne-Marie Geerts, eigenaren van ImprovementatWork.

De vraag
ImprovementatWork is een consultancybureau dat farmaceutische- en biotech bedrijven begeleidt bij het indienen van hun productdossiers bij de Amerikaanse en Europese autoriteiten ten behoeve van een markttoelating.

ImprovementAtWork is in 2010 opgericht door Johan en Anne-Marie, eerst in België, maar al snel verschoof de focus naar de Amerikaanse markt. Door groei van de onderneming, ontstond de wens om het team uit te breiden.

Anne-Marie: “Onze projecten zijn het resultaat van mond-tot-mond reclame. Onze business staat of valt met onze reputatie. In een bedrijf als ImprovementAtWork is het vinden van de ‘perfect fit’ cruciaal.

De perfecte fit voor ImprovementAtWork:

  • Iemand die over de juiste competenties en kwaliteiten beschikt;
  • Onze missie en visie kan dragen;
  • Als persoonlijkheid goed bij ons past.”

De aanpak
Het Executive Search – traject van Next Step Talent bestaat uit een unieke combinatie van:

  • Het opstellen van een profielschets met uitwerking van business context en bedrijfscultuur/waarden
  • Executive search
  • Assessments van finale 3 kandidaten

Aan de hand van het beproefde 8 stappenplan van Next Step Talent zijn we aan de slag gegaan voor ImprovementAtWork. Loek Vandebroek, eigenaar Next Step Talent: “Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe medewerker, is het belangrijk dat je alle verwachtingen van de op- drachtgever boven tafel krijgt, ook als deze niet duidelijk zijn”. De meeste bedrijven zoeken in een kandidaat naar voor de hand liggende basis- competenties zoals betrouwbaar, gedreven en leergierig. Om de ‘perfecte-fit’ te vinden moet je echter dieper graven. Door ge- richte vragen te stellen wordt als snel duidelijk welke ervaring, kennis en vooral gedrag de ideale kandidaat moet toevoegen.

Zo zijn we bij ImprovementAtWork gestart met meerdere gesprekken met Johan en Anne-Marie waarin vragen als ‘Wie zijn jullie’, ‘Wat zijn jullie allergieën op de werkvloer?’, ‘Welke kennis ontbreekt?’ gesteld werden. Middels deze vragen hebben we een duidelijk functieprofiel opgesteld met drijfveren, karaktereigenschappen en kwaliteiten, en begon de executive search.

We leverden vijf gekwalificeerde kandidaten aan op basis van werkervaring en een interview. De top drie, gekozen door Johan en Anne-Marie na een kennismaking, werden uitgenodigd voor een assessments waarin hun persoonlijkheid, drijfveren en kwaliteiten in kaart werden gebracht.

Het resultaat
Na een weloverwogen besluit, is één kandidaat gestart bij ImprovementAtWork. Naderhand heeft Next Step Talent nog twee kandidaten mogen leveren en zijn er plannen om de Belgische markt te veroveren. Johan: “We hopen dat we in België net zo’n goede werknemers vinden als in Amerika. Wij zijn in elk geval zeer blij met hoe alles verlopen is en als we weer een extra kracht nodig hebben, zullen we zeker weer de hulp Next Step Talent inschakelen”.

Related work

Kernwaarden in het MKB

Kernwaarden in het MKB

Verpleeghuis Bergweide: ‘Gezamenlijke trots op elkaars werk en prestaties’

Verpleeghuis Bergweide: ‘Gezamenlijke trots op elkaars werk en prestaties’