Envida & Next Step Talent zetten hulplijn op voor stressklachten Coronavirus

Blog

In tijden van crisis zien we dat organisaties teruggaan naar hun échte kern. Voor Envida betekent dit focus op zorg en welzijn van bewoners, cliënten en medewerkers. Voor assessmentbureau Next Step Talent betekent dit een bijdrage leveren aan de uitdagingen waar mensen en organisaties voor staan.

 

Het Coronavirus zet heel Nederland in een mum van tijd op zijn kop. Horeca en organisaties met contactberoepen zijn gesloten, iedereen moet anderhalve meter afstand bewaren en een heel groot gedeelte van Nederland werkt thuis. Niet gek dat deze veranderingen, met alle bijwerkingen van dien, je niet in de koude kleren gaan zitten. Ook zorgorganisatie Envida identificeerde deze onrust onder haar medewerkers.

Telewerk-hulplijn

Door de krachten van Envida en Next Step Talent te bundelen zochten de twee organisaties in co-creatie naar een oplossing die het welzijn en de vitaliteit van de medewerkers ten goede komt. Samen ontwikkelden zij een hulplijn, speciaal ingericht op werknemers die hinder ondervinden van de impact door het Coronavirus. Door middel van psycho coaching biedt deze telewerk-hulplijn, waarmee medewerkers kunnen bellen en chatten met psychologen NIP, handvaten om gezond en fit te blijven en de juiste gedachten te kunnen stroomlijnen.

Veranderende omstandigheden zorgen voor stressklachten

De veranderende tijden door het Corona virus vragen om grote aanpassingen en dat is niet voor iedereen even makkelijk. De psychologen NIP, die werkzaam zijn bij de hulplijn, ervaren dat deze veranderingen op heel veel verschillende manieren stress kunnen veroorzaken. ‘Thuiswerkende ouders die alle ballen hoog moeten houden, mensen die moeite hebben met de balans terugvinden tussen werk en privé, het gemis aan sociale contacten of de angst om zelf door het virus geraakt te worden, dat is zomaar een kleine greep uit redenen die stress veroorzaken’ vertelt Claudia Denis, psycholoog NIP en telewerk- en social coach voor Envida. Voor alle Corona-gerelateerde redenen mogen de medewerkers van Envida bij de psychologen aankloppen.

Door snel te schakelen met de betrokkenen van beide organisaties is dit middel professioneel ingericht en met waarborging van de privacy van eenieder. Een resultaat om trots op te zijn. Samen Sterker!

Weten wat Telewerk & Social Coaching voor jouw organisatie kan betekenen?

Hoe kunnen wij jou helpen?

Nieuwsartikel form
Privacy