Bas aan het woord: “Verbinding is geen woord, maar een cruciale schakel!”

Blog
Een blog geschreven door Bas Blezer

Toen ik startte als partner van Next Step Talent vroegen de partners mij wat ik echt had meegenomen uit het facilitaire werkveld. Mijn antwoord: de schakel zijn tussen de strategie en je mensen.

Mensen i.p.v. medewerkers laten elke dag hun competenties zien en gedragen zich op een manier die past bij hen en je organisatie. Hen leren kennen door oprecht te luisteren, te waarderen, mee te werken op de werkvloer en de connectie te maken maakt dat er een veilige basis ontstaat om te kunnen verbinden. Als dit vertrouwen er is, ontstaat de omgeving waarin mensen werkzaam bij je organisatie het achterste van hun tong laten zien. Juist hierin zit de sleutel voor de veranderingen die nodig zijn!

Nu, tijdens de crisis, zie je leiders en managers worstelen met allerlei vraagstukken. Crisisteams schoten als paddenstoelen uit de grond, plannen werden gemaakt en social media werd ingezet om de producten en diensten aan de man te brengen, nog steeds overigens! Allemaal begrijpelijke en logische gevolgen van de crisis waar we allemaal samen in verkeren.

Ik denk dat juist nu onze en jullie medewerkers, dagelijks actief in de praktijk, hier nog meer bij betrokken mogen worden. Hen oprecht betrekken bij de nieuwe situatie levert een schat aan ideeën op. Hebben we nu niet juist die behoefte aan allerlei goede ideeën? Het zou zonde zij als de aanwezige talenten van je mensen niet voor de volle 100 procent benut worden, zeker nu!

De crisis doet pijn, maar ik ben gelukkig met het onderdeel zijn van Next Step Talent. Een organisatie die echt weet hoe je vanuit Human Design denken de talenten van je mensen synchroniseert met je koers!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Nieuwsartikel form
Privacy